תמר

האם ניתן להגיש תביעה לפיצוי הלנת שכר עפ"י סעיף 17 לחוק הגנת השכר, לאחר שיש כבר פס"ד על הסכום שלא שולם ללא הפיצוי

תבעתי את המעסיק כי לא שילם לי שכר. קיבלתי פסד בהיעדר. מאחר וגם לאחר מכן לא שילם, לאחר כמעט שנה, תבעתי פיצוי על הלנת שכר עפ"י סע'17. הרשם מחק את התביעה. טען שאין לי זכות בכלל לתבוע לאחר שכבר יש לי פס"ד. אך בתביעה הראשונה לא תבעתי פיצוי אלא רק את הסכום הבסיסי שלא שולם לי, כי לא יכולתי לדעת מראש אם ומתי הסכום ישולם. 17(א) הזכות לפיצויי הלנת שכר, להבדיל משכר עבודה, תתיישן אם לא הוגשה תובענה לבית דין אזורי כמשמעותו בחוק בית הדין לעבודה תשכ"ט-1969 (להלן – בית דין אזורי) תוך שנה מהיום שבו רואים את השכר כמולן, או תוך 60 ימים מהיום שקיבל העובד את השכר שבו קשור הפיצוי, הכל לפי המוקדם, אולם בית הדין האזורי רשאי להאריך את התקופה של 60 ימים לתקופה של 90 ימים. נא עזרתכם,תמר

עו"ד אורנה שמריהו

אם כבר הגשת תביעה, אינך יכולה שוב בלהגיש תביעה באותו נשוא. ישנה התיישנות על תביעה בהלנת שכר.

תמר

לא היתה בעיה של התיישנות במקרה שלי כי הגשתי תוך שנה. אז הייתי אמורה לא להגיש בכלל תביעה ורק לחכות שישלם לי? ואחרי התקופה של עד שנה להגיש תביעה על שניהם ביחד? על הסכום הבסיסי+פיצוי הלנת שכר? בהגדרה הלנת שכר מחשבים לאחר התשלום כדי שניתן יהיה לחשב את גובה הפיצוי. במקרה שלי הוא לא שילם אז יכולתי להגיש תוך תקופת ההתיישנות שזה עד שנה. משהו פה לא מסתדר לי.ל הגשתי מיד אחרי שלא שילם תביעה על הסכום הבסיסי. זה היה מוקדם מדי בשביל להגיש תביעה על פיצוי הלנת שכר והיה צפוי שלא מתכוון לשלם לי בכלל כי לא ענה להודעות או שיחות והוא מתוחכם קשה לגבות ממנו גם יש לו תיק מזונות