מירב

התפטרות על הרעת תנאים

לפני כשנה בעלי התחיל לעבוד כמלצר וברמן במסעדה. היקף המשרה לא נקבע בחוזה למיטב ידיעתי, אך במהלך השנה האחרונה עבד ככל שיכל, כפולות, שבתות, והבהיר להם שהוא צריך כמה שיותר שעות. לפני כחודש טסנו לירח דבש, חזרנו בשישי ה09.11 ובשבוע האחרון הוא היה במילואים. היום כששלח הודעה לאחמ"שית למסור לה משמרות לשבוע הבא זו אמרה שהיא לא ידעה שהוא עוד עובד שם, וכי חשבו שאמר שלא יחזור אחרי החופשה (אמר להם לפני הטיסה כי מאחר ולא יכלו כבר לתת לו את היקף השעות הנדרשות לו, הוא יתחיל לחפש משהו אחר, אך אמר שמתכוון לעבוד עוד קצת אחרי החופשה. הוא לא התפטר) היא אמרה שתנסה להכניס אותו היכן שיכולה אך הם העסיקו כבר עובדים חדשים ולא תוכל לתת לו את אותו היקף המשרה כפי שעבד לפני החופשה. אשמח לעזרתכם, איפה אנחנו עומדים? האם ניתן להתייחס לזה כאל הרעת תנאים? אם לא היה עומד על שלו שתכניס אותו לכמה משמרות בשבוע הבא כדי שלא יהיה מובטל הוא לא היה עובד כלל. האם זה נחשב כאילו פוטר? האם יש מה לעשות מול מקום העבודה שהחליט על דעת עצמו שהוא כבר לא עובד שם?

עו"ד אורנה שמריהו

לא ניתן לפטר עובד לאחר חזרתו ממילואים. פנו לייעוץ משפטי בנושא.