נועה

הארכת חופשת לידה לשנה

שלום רב, אני מכהנת בתפקיד חשבת בחברה. לפני שנה ילדתי, תחילה הארכתי את חופשת הלידה שלי ב-3 חודשים, ומכשהבנתי שהביאו במקומי חשב קבוע (ושנרמז לי שכשאחזור לעבודה אפוטר) הארכתי את חופשת הלידה לשנה. כעת משנסתיימה השנה אני אמורה לחזור לעבודה, ושאלותיי הן: 1. האם החברה מחוייבת להחזיר אותי לאותם תנאי ההעסקה - מקום במשרד וכו'...? במידה ויגידו לי שלא - כיצד עלי לנהוג? 2. האם מגיעה לי שעת הנקה, ואם כן לכמה זמן? 3. בונוס שנתי חולק לכלל עובדי החברה בדצמבר. בהנחה שיצאתי לחל"ד בתחילת פברואר, אך גם ב-3 החודשים הראשונים לחל"ד עבדתי מהבית - האם אני זכאית לקבל את הבונוס - כולו או חלקו?

עו"ד אורנה שמריהו

כל שאלותיך הינן תלויות ותק במקום העבודה. לגבי שעת הנקה- הזכות ניתנת עד 7 חודשים מיום הלידה ומשכך אינך זכאית. לגבי הבונוס - בהיותך בחופשת לידה על פי חוק הנך זכאית לתשלום, אך בהיותך בחל"ת אינך זכאית.