חזרה לפורום

האם ניתן לפטר עובד ביום שחזר מחופשת מחלה?

בר
בר

אני עובדת כשנה כמנהלת תיקי לקוחות, יצאתי לניתוח בריאטרי באישור ההנהלה ובהודעה של שלושה חודשים מראש. יש לי תיק לקוחות שאני מטפלת בו כל חודש ומקבלת עליו עמלות בנוסף לשכר גלובלי. חופשת המחלה שלי הייתה שלושה שבועות בשל סיבוך בניתוח. (12 ימי העדרות חודש מרץ ו4 ימי העדרות חודש אפריל) לא עמדו לרשותי מספיק ימי חופשה ולכן על כל יום מעבר הורד לי יום מהשכר, כשחזרתי מחופשת מחלה (עדיין תחת ימי מחלה), נלקחתי לשיחה מיידית ובה נאמר לי שהעמלות שלי ניתנו לשאר הבנות במשרד כי הן עזרו במכירה ללקוחות והעמלות על מכירות שאני ביצעתי בעודי חולה אני אקבל עליהם כסף. בנוסף נאמר לי שלא יודעים מה לעשות לגבי כי נעדרתי להרבה זמן ושאני בסימן שאלה. שלושה ימים לאחר מכן דיברתי עם המנהלת שלי בתום לב והסברתי שזה לא אתי כלפיי שלא אקבל עמלות מכירה גם אם הייתי בחופשה כי זה תיק שאני עובדת עליו שנה שלמה ומה גם כשמישהו מהצוות נעדר מהעבודה גם אני עוזרת עם התיק לקוחות שלו ללא דרישה. באותו רגע המנהלת שלי התעצבנה ואמרה שאני מוזמנת לשימוע תוך 2 ימי עבודה (ההודעה הייתה יום חמישי- השימוע יום שני) ביום א׳ הגעתי למשרד כרגיל והמנהלת תפסה אותי במסדרון ואמרה למה באת? נקדים את השימוע. בשימוע עצמו שאלה אם זה בסדר שנקדים ואני אמרתי שכן. בשימוע הקלטתי את השיחה ופוטרתי באותו הרגע. במהלך השימוע נאמר לי שבגלל שלא הגעתי לידיים אני מפוטרת, ביקשתי מספר פעמים להוכיח את עצמי ולקבל לידי דו״ח מכירות- המנהלת שלי לא הסכימה וענתה לי ״מה אכפת לך למה אני מפטרת אני מפטרת כי אני רוצה״. הושפלתי לאחר מכן מול משרד שלם. באותו יום שלחו אותי הביתה ל30 ימים. (4 ימים לפני חג פסח+כל המשרד קיבל תווי חג ואני לא) שלחתי הודעה למנהלת שלי אם אני מקבלת מכתב פיטורין והיא ענתה לי (הודעות ווטצאפ) שהיא לא פיטרה אותי כי היא עובדת לפי חוק והחוק מחייב אותה להחליט בתוך 48 שעות (למרות שהשיחה מוקלטת ויש הוכחה שפוטרתי, לאחר 48 שעות בדיוק קיבלתי מכתב פיטורין במייל. האם יש לי עילה לתביעה? מיותר לציין שגם בשיחת שימוע אמרתי שהפיטורין הגיעו אלי כרעם ביום בהיר, ושאני כן מעוניינת לעבוד בו זמנית אני רוצה לקבל את העמלות שנלקחו ממני. תודה רבה ומצטערת על האורך