משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הלנת שכר?

רות
רותם

אני עובדת דרך חברת כוח אדם בחצי שנה האחרונה. בכל משכורת יש להם "טעויות" של אי תשלום על ימים שעבדתי בהם או אי תשלום על נסיעות. לפי מה שהם טוענים זה "טעות וזה יתוקן והכסף שמגיע לי יוחזר לי". ואכן, אומנם כעבור מספר ימים, אכן הכסף הוחזר. אני כבר לא עובדת אצל החברה הזאת ולכן המו"מ על המשכורת שלי נעשה כעת בטלפון. את המשכורות אני מחוייבת לבוא ולקחת ממקום החברה. בכדי לידע אותם לגבי "הטעויות" של המשכורת הנוכחית רצוי להגיע ולהתעמת איתם אישית. אז את משכורת מאי אספתי ב15.6. כמובן שהם "טעו" במשכורת והבטיחו לשלם לי את ההפרש בהעברה בנקאית. כמובן שהם האשימו אותי שזאת אחריותי לוודא הכל וזאת לא טעות שלהם. הם "בסך הכל עבדו ע"פ הדוחות נוכחות ששלחתי". בכל מקרה, היום כבר ה20.6 וכמובן שאין זכר לכסף. בפעם אחרת שהם היו צריכים לשלם לי את ההפרש שמגיע לי נאלצתי לחכות ל10 לחודש הקלנדרי הבא מכיוון שהם "מוציאים צ'קים רק ב-10 לכל חודש לכן לא יכולים לשלם לי עכשיו את ההפרש". ברצוני לדעת האם העניין של לשלם חצאי משכורת מוגדר כהלנת שכר? כמובן שהעניין הבעייתי עם המשכורות קורה לכל עובדי החברה ולכן מספר גדול של אנשים התפטרו עקב כך. האם באמת כדאי לשבת לחכות שהם יואילו בטובם לשלם לי את המשכורת במלואה או לשלוח רמזים לכיוון של תביעה? במידה והדבר כן נחשב להלנת שכר, מה ניתן לעשות בנידון? הרי בעקרון הם טוענים שהם מחזירים לי את הכסף, הם פשוט לוקחים את הזמן... תודה מראש