קטיה קונפינו קרסנוב

חזרה לעבודה לאחר חופשת מחלה

אני עובדת ברשת של נעליים בתור מנהלת סניף, אני בהריון בחודש שישי בגלל כל מיני בעיות במהלך ההריון נאלצתי לשבת בבית כמעט חודשיים בחופש מחלה (לא קיבלתי המלצה לשמירת הריון וזאת גם לא הייתה המטרה).בזמן שישבתי בבית בחופשת המחלה ראיתי פרסום באינטרנט שהם כבר מחפשים מנהל/ת חדש/ה לסניף שלי. כעת כאשר אני רוצה לחזור לעבודה שלחתי הודעה למנהל אזור שכנראה בשבוע הבא אחזור לעבודה. אך הוא ענה לי "שכעת הסניף שלי בתפוסה מלאה ועלי ליצור קשר עם מנהל הרשת לצורך שיבוץ מחדש" 1.היעדרות מן העבודה בשל חופש מחלה יכולה לפגוע בתנאי העסקה ? 2.האם בזמן ההריון המעסיק יכול לשנות/לפגוע תנאי העסקה ללא הסכמתי ? 3.האם המעסיק יכול להעביר אותי לסניף אחר ? תודה 4.האם חיפוש מנהל חדש לסניף שלי לא מהווה סוג של הדחה שלי מן התפקיד ? תודה.

עו"ד אורנה שמריהו

המעסיק מחויב להשיב אותך לתפקיד שלך ולשלם לך בגין כל יום שבו אינך מועסקת.