תשלום למטפלת בחודש אוגוסט

בתי נכנסה למטפלת פרטית העובדת בביתה באמצע השנה. לא חתמנו על חוזה א=ולא סיכמנו כלום לגבי חודש אוגוסט.בחודש אוגוסט היא עובדת בשבוע הראשון בלבד, לטענתה עליי לשלם לה על הימים בהם היא עובדת בנוסף לימי חופשה שמגיעים לה (אני לא יודעת מהם ימים אלו). לטענתי השכר בחודש אוגוסט הוא שכר יחסי לזמן בו ביתי נמצאת במעון ללא התחשבות בימים בהם היא עובדת באוגוסט (זאת אומרת שאם היינו שנה שלמה היינו משלמים שכר מלא אבל כיוון שאנחנו התחלנו רק באמצע שנה השכר הוא חצי הסכום). האם אנו צודקים? האם היא זכאית לתשלום על ימי חופש? ואם כן איך מחשבים ימים אלו. תודה

עו"ד אורנה שמריהו

אם המטפלת ממשיכה לעבוד בחודש ספטמבר, אזי עליך לשלם את חודש אוגוסט, היות והיא מוכנה ומזומנה לעבוד. היה עליך לערוך הסכם טרם תחילת עבודתה.