יפעת פרל לילה

שעות עבודה חוזה שבעל פה

שלום רב אני עובדת במקום עבודה מיזה 6 שנים. בתחילת העבודה סוכם בעל פה על שעות עשבודה של 0800-1600 לעומת זאת בחוזה רשום 8.6 שעות עבודה שכולל ההפסקה מדובר על 9 שעות עבודה. במהלך כל התקופה הזו מילינו ידנית את דוח הנוכחות היות ולא היה שעון נוכחות ובו מיליתי תמיד שעות שבין 0800-1600 ולא היו בעיות עם כך לא העירו לי על כך. היום פנו אליי וטענו שלא היה ולא נברא ואני צריכה לעבוד 9 שעות(הכניסו היום שעון נוכחות) וזאת למרות שעד עכשיו עבדתי 8 שעות. ברצוני לציין שאני עובדת 5 ימים בשבוע אבל היות ואני עוסקת ביבוא ויצוא אני עובדת בחגים, בסופשים, בחופשות והמשרד שלי הוא בעצם המחשב שלי. ברצוני לדעת האם על המעביד שלי לאחר 6 שנים שבה אני עובדת שעות מסוימות יש אפשרות לדרוש ממני לעבוד שעה נוספת בכל יום באותו שכר? מה החוק אומר על כך?האם הוא יכול להוריד לי שעות על כך? תודה מראש יפעת

עו"ד אורנה שמריהו

אם הנך עובדת 5 ימים בשבוע, שעות העבודה ביום למשרה מלאה הינם 8"36 ויום אחד בשבוע 7:36, ולכן, המעסיק יכול לשנות את שעות עבודתך. ואם מדובר בהרעה בתנאים, כגון שינוי שעות העבדה, הנך יכולה להתריע ולהתפטר כדין מפוטרת. ממליצה לך להתייעץ טרם פעולה כזו או אחרת.