אנבל.

האם יש לי אפשרות לתביעה? ואם כן האם זה מסובך לתבוע ומה גובה הפיצויים האפשריים?

שלום,שלחתי קו"ח למשרה בעיריה ולאחר כמה חודשים התקשרו אלי בכדי לזמן אותי לראיון עבודה. כשהגעתי לראיון עבודה המתמנתי שעה ארוכה עד שיגיע תורי וכשנכנסתי לראיון ישבו שם 8 מראיינים ואחד מהם שאל אותי שאלות ובסוף אמר לי שאני לא יכולה להתקבל כי זאת לא משרה שמתאימה לנשים כיוןן שזאת משרה לעבודה עם חרדים.אמרתי לו שזה לא היה כתוב כך באתר ושבכל זאת זימנו אותי,אז הוא אמר שאסור לכתוב במודעה לא לנשים אבל עכשיו אני אומר שזה לא לנשים.הוא דיבר אלי גם בנימת זילזול. רציתי לדעת אם זן לא עבירה על החוק לומר לי שאני לא יכולה להתקבל למשרה כיוון שאני אישה ועוד אחרי שזומנתי והמתנתי במשך שעה לכניסה לראיון? תודה מראש

עו"ד אורנה שמריהו

לעיתים אפליה היא מותרת, נוכח העובדה כי מדובר על עבודה עם חרדים, אך היה עליהם לכתוב זאת במודעת דרושים.