גלי עטיה

התפטרות בחל"ת והודעה מוקדמת

שלום, המעסיק שלי הוציא אותי לחל"ת בהסכמתי עקב נגיף הקורונה. אם אני מחליטה לא לחזור לאותו מעסיק אחרי החל"ת, כלומר להתפטר כי לא ממש טוב לי שם, הרם אני יכולה לתת הודעה מוקדמת (ע"פ חוק) כבר עכשיו בחל"ת והימי הודעה מוקדמת יהיו חלק מהחל"ת? כך שאחרי החל"ת אוכל לעבור למקום עבודה אחר? אני מנסה להבין אם אני אצטרך לסיים את החל"ת ולחזור למקום העבודה ולתת את הימים שאני צריכה לתת כהודעה מוקדמת, או שאני כבר בתקופה זו יכולה לסיים את היחסים עם המעביד ולא לחזור. בנוסף, מה יהיה על דמי האבטלה? האם ברגע שאני מתפטרת אני אפסיק לקבל? (עובדת פחות משנה אצל המעסיק ולפני כן לא עבדתי, ובגלל הקורונה יש אפשרות כאמור לקבל דמי אבטלה בתנאים משופרים של 6 תלושים) תודה מראש על ההתייחסות

עו"ד אורנה שמריהו

היה ולא תשובי לעבודה, הרי שהתפטרת, והתפטרותך לא תזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים, לאחר סיום החל"ת, אכן תצטרכי ליתן הודעה מוקדמת והיה ולא, המעסיק יוכל לקזז תשלום זה. ,