סיגלית

הרעת תנאי העסקה בצל הקורונה

אני מועסקת 4 שנים בחברה ב 100% משרה בצל הקורונה החברה עברה לעבודה של 4 ימים בשבוע. והודיעה כי היום החמישי ינוקה מחופשה מצטברת של העובד. במידה ויסתיימו ימי החופשה יכנס העובד למינוס ימי חופשה. לטעמי מדובר בהרעת תנאי העסקתם ואני מעוניינת להגיש התפטרות. הבעיה היא -טרם הקורונה חתמתי על התחייבות לשנתיים לחברה בשל קורס שנשלחתי אליו ובוטל/נדחה כרגע בשל המצב. מה היית ממליצה לי לעשות?

עו"ד אורנה שמריהו

צודקת, מדובר על הרעה בתנאי העבודה ואינך מחויבת להסכים לכך. הנך יכולה להתפטר, אך המעיק בשל המצב יוכל לחייב אותך על ההתחייבות לעבודה. למרות תשובתי, ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי בנושא, טרם נקיטת פעולות כלשהן.