יחיאל

חופשה כפוייה על ידי המעסיק, ללא הסכמת העובד כאשר חסר בימי חופשה כאלה ,האם מותר למעסיק לקזז ימי חופש

המעסיק שלי כפה עליי חופשה לרגל המצב עד להודעה חדשה ,ללא הסכמתי .ימי החופשה שלי הם בחסר עד יום פרישתי , האם יכול המעסיק לקזז לי ימי חופשה בחסר למרות העובדות שהיא נאנסה עליי ואני מעוניין להמשיך לעבוד

עו"ד אורנה שמריהו

לא, מעסיק לא יכול לקזז לך ימי חופשה. יכול הוא להוציאך לחל"ת אך לא לפגוע בך כספית בכך שהוא מוציא אותך לחופשה כפויה.