מיכאל

חופשה לקבוצת סיכון בזמן הקורונה

שלום. הינני עובד בשב"ס. אני נמנה בקבוצת סיכון ועל כך רופא המשפחה החליט לתת לי ימי מחלה כדי לא להחשף לסיכון. לאחרונה הוצאה הנחייה פנימית של הארגון, לפיה אני נדרש להעביר מסמכים לרופא שירות בתי הסוהר וזה קבע שאכן אני נמנה בקבוצת סיכון. משכך, הוחלט על פי ההנחיה להוציא אותי לחופשה מימי החופשה השנתיים שלי. אשמח לדעת מה עליי לעשות. האם אוכל להמשיך בימי מחלה? לדרוש חל"ת. האם אני יכול למנוע הוצאתי לחופשה מימי החופשה השנתיים? אודה לסדר בראש.

עו"ד אורנה שמריהו

היות ויש לך אישור ימי מחלה, על המעסיק לשלם לך בגין ימי מחלה ולא לנכות לך ימי חופשה.