אמירנ

חל"ת- זכאות להתפטר בדין מפוטר

במידה ואני לא מעוניין להמשיך לעבוד במקום העבודה (אני עובד כ-4 חודשים) אבל אני רוצה לגרום שהמעסיק יפטר אותי כדי שאוכל להמשיך לקבל דמי אבטלה ,אז האם ברגע שאני לא חתמתי על הסכמה לצאת לחל"ת וכן בטופס של יציאה לחל"ת, תקופת החל"ת לא חתומה בתאריך סיום ,האם דברים אלו הם סיבה מספקת להודיע למעסיק שהוא עבר על החוק ולכן אני זכאי להתפטר בדין מפוטר?

עו"ד אורנה שמריהו

לא תהיה זכאי לדמי אבטלה בגין התנהלותך. ואם אתה מבקש להתפטר בכדי להיות זכאי לתשלום דמי אבטלה, אתה משיג את אותה התוצאה גם אם אתה חותם על חל"ת.