משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההארכת נוספת של תקופת החלת ע"י המעסיק - המשמעויות של התפטרות מצד העובד על זכאות לדמי אבטלה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הארכת נוספת של תקופת החלת ע"י המעסיק - המשמעויות של התפטרות מצד העובד על זכאות לדמי אבטלה

צבי
צביקה

הי, בתחילת הקורונה הוציאו אותי לחלת של חודש וחצי שהסתיים עכשיו. אבל כעת המעסיק הודיע שהוא מאריך את החלת בעוד 3 שבועות נוספים. אז כרגע אני בימים שבין ה"חלת הראשון" ל"חלת השני". 1. אם אני מסרב לחלת ומגיש מכתב התפטרות: האם אהיה זכאי לדמי אבטלה (כמו במקרה של פיטורים) ? 2. במידה והתשובה חיובית: נניח שתקופת ה"חלת השני" הסתיימה והמעסיק מזמין אותי לחזור חזרה לעבודה: האם בנקודה הזו אני גם יכול לסרב לחזור לעבודה, להגיש מכתב התפטרות ולקבל דמי אבטלה? תודה על דעתך

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

הנך יכול לסרב לחל"ת נוסף, ועל המעסיק להשיב אותך לעבודה או לזמנך לשימוע. אם אתה תתפטר, אתה לא תהיה זכאי לתשלום מי אבטלה.

RE:RE:
צבי
צביקה

אז יציאה לחלת לא נחשבת כ"הרעה בתנאים" ? (חשבתי שהרעה בתנאים היא עילה להתפטרות בדין מפוטר לא?) תודה שוב