דמי לידה.............
שלום, אני עובדת בסוכנות ביטוח כנציגת מכירות טלפונית. השכר שלי בנוי מבסיס ובונוסים לפי המכירות. בחודש פברואר יצאתי לחופשת לידה לאחר שנת עבודה מלאה. השכר שלי היה ממוצע 5 אך בשלושה חודשים האחרונים קפץ ל11,10,8 בעקבות זה שמכרתי יותר, היה קמפיין טוב שהסוכנות עשתה ולידים טובים וזה גרם לזה שמכרתי יותר וקיבלתי בונוס גבוה יותר. בטופס לביטוח לאומי המעסיק פרס את כל הבונוסים ל12 חודשים ככה שהממוצע של כל השנה לפי דוח המעסיק שעבר לב.ל. הוא בערך 6. ולפי זה קיבלתי את דמי הלידה. למרות שהייתי צריכה לקבל לפי ממוצע של השכר שקיבלתי ב3 חודשים האחרונים. בשיחה עם הביטוח לאומי הם מתעקשים שלא אקבל שום דבר נוסף אלא אם כן המעסיק ישלח דוח מתוקן שבו הבונוסים לא פרוסים ומכתב הנמקה מדוע תיקן. לדבריהם לא היה צריך לפרוס מכיוון שזה בונוס כל חודש בחודשו ולא חד פעמי. המעסיק שלי מצידו לא מוכן לתקן זאת בטענה שהבונוס לא קבוע ולכן צריך להיות פרוס- לא קבוע כי כל חודש סכום הבונוס שונה לפי המכירות שעשית. ממש אשמח לעזרה פה אני ממש אבודה ואני יודעת שזה כסף שמגיע לי לקבל! תודה 🙏🙏

לטעמי על פי שאלתך, מדובר על עמלות מכירה ולא על בונוסים. ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי בנושא.