משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהמעסיק שלא שילם ביטוח לאומי

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

מעסיק שלא שילם ביטוח לאומי

אבנ
אבנרh

יש לי הסדר חוב שאני משלם כל חודש לביטוח הלאומי בגין חודשים בעבר בהם לא עבדתי ולא שילמתי. אחד החודשים שביטוח לאומי טוענים שלא עבדתי ולכן חייבו אותי הוא אוקטובר 2008. אני כן עבדתי בחודש הנ"ל, אבל מקום העבודה לא שילם לי משכורת ולא הוציא תלוש שכר (וכנראה גם לא שילם עליי ביטוח לאומי). לפני 12 שנים זכיתי בתביעה נגד המעסיק, והוא חויב לשלם לי משכורת ולהוציא תלוש שכר. אבל עד היום הם לא שילמו לי ולא הוציאו תלוש שכר. לקבל את המשכורת אני כנראה כבר לא יכול כי החברה המעסיקה כנראה כבר לא קיימת.. אבל העניין הוא כזה- פניתי לביטוח הלאומי ואמרתי להם יש לי פס"ד שמוכיח שעבדתי באוקטובר 2008 לכן אתם צריכים להחזיר לי כסף על החודש הזה, ותרדפו אתם אחרי המעסיק שישלם ביטוח לאומי. ביטוח לאומי ענו לי כך: " חובת הוכחה חלה על המבוטח לכן גם אם בידך פס"ד בו מופיע כי עבדת קיים חובת תשלום מעסיק עבור העובד. לכך נועד בית הדין לעבודה , במידה והמעסיק ישלם וידווח עבורך רק אז נוכל לבטל את חובת התשלום". מה אני יכול לעשות במצב הזה?

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

לשלם לביטוח לאומי, או לפנות לחברה שכאמור ציינת שלא קיימת.

RE:RE:
אבנ
אבנרי

אבל מדוע *אני* צריך לשלם את דמי הביטוח הלאומי האלה, שהרי תשלום דמי ביטוח לאומי חלים על *מעסיקים* ומעסיק שלם משלם הרי הוא עובר עבירה.. האין זה כך?