אי תשתלום שכר עבודה כאשר המעסיק בהליכי פירוק
שלום רב, לקראת סוף חודש יוני 20, עבדתי אצל מעסיק חדש (שהחברה שלו נפתחה חודש לפני), וחתמתי מולו על חוזה עבודה והתחייבות לתשלום השכר בזמן. עקב, תלונות שווא של המעסיק וחוסר מתן הזדמנות להביע את עצמי בעבודה, המעסיק ביצע לי שימוע בכתב כבר בשבוע הראשון שלי בעבודה(!) ואיומים לפיטורים, ביום למחרת. עקב, התייחסות מזלזלת זו של המעסיק ולאחר השימוע, המעסיק החליט לשחררי מוקדם הביתה וקיים מולי שיחה קולנית במיוחד. בעקבות, היחס המזלזל שקיבלתי, החלטתי בעצמי לא להמשיך לעבוד אצלו, ודרשתי מהמעסיק, שישלם לי עבור השישה-שבעה ימים שעבדתי אצלו, והוא התחייב. לא קיבלתי מהמעסיק מסמך פיטורים, אלא רק את מסמך השימוע וטענתיו לקראת פיטורים עדתידיים. עבר חודש (כעת יולי 20), המעסיק שלח לי תלוש שכר בדוא"ל שלי, ובפועל, עדיין המעסיק לא שילם לי כלל כסף. (הכסף לא הועבר לחשבוני בכלל) יש לציין שיום אחד של חודש זה גם עבדתי, שגם עליו יהיה לשלם לי עבורו. לפני מס' ימים, המעסיק עדכן אותי שהחברה שלו נמצאת בתהליכי פירוק והוא מקווה שישלם לי "בקרוב". דרשתי ממנו שישחם לי על חודש קודם עד סוף החודש, וכי הוא מפר את החוק. כמובן, המעסיק לא ענה לי. מה עליי לעשות, בכדי להגיש נגדו תביעה על הלנת שכר, על אף שהחברה שלו נמצאת בהליכי פירוק? אשמח לעזרה מקצועית בבקשה. תודה רבה. ירדן.

ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי בנושא, ובנוסף לבקש ממנו אסמכתא כי החברה בפירוק. תהיה זכאי אם החברה תתפרק לתשלום השכר מהביטוח הלאומי.