אורלי חן

התפטרות בשל חל"ת מתמשך

אני בחלת כבר 8 חודשים, כמובן שבחלת אני חותמת ומשתכרת 30% פחות וללא תנאים סוציאלים, אין צפי להחזיר אותי בעתיד הקרוב, אם בכלל. מצאתי עבודה אחרת, האם יכולה להתפטר ולהיות זכאית לתנאים כדין מפוטרת?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, הנך יכולה לדרוש מהמעסיק לשוב לעבודה, והיה לא להתפטר בשל נסיבות שביחסי עבודה. תהיי זכאית לתשלום פיצויי פיטורים. יחד עם זאת, אם מקום העבודה סגור בהוראת הממשלה, אזי ההתפטרות לא תצדיק תשלום פיצויי פיטורים.