מיכלי

אישור מרופא תעסוקתי וניצול ימי מחלה

שלום..עובדת כמזכירה במשרה מלאה..לאחר כ 3 שנים הורידו אותי לחצי משרה כמזכירה והציעו לי לעבוד כסייעת בגן כדי שלא אפסיד את הזכויות במשרה מלאה..לאחר תקופה היה לי מאוד קשה מבחינה פיזית לעבוד בגן ואז בעבודה ביקשו שאביא אישור מרופא תעסוקתי שיפחית לי שעות עבודה ..הציעו לי לעבודה בחצי משרה כמזכירה וחצי המשרה הנוספת לנצל את ימי המחלה כך אוכל לקבל שכר מלא עד שאוכל למצוא עבודה אחרת..שאלתי היא האם אוכל לעבוד חצי משרה והחצי השני לנצל את ימי המחלה או שחייבת לקחת ימי מחלה מלאים תודה

עו"ד אורנה שמריהו

ניתן, באישור רופא תעסוקתי.

מיכלי

תודה על תשובתך רציתי לשאול עוד שאלה..מה קורה לאחר שאסיים את ימי המחלה ואז אקבל שכר על חצי משרה..האם אני יכולה לקבל מכתב פיטורין?

מיכלי

שלום..זה קצת ארוך ותודה על תשובתכם הקודמת הייתי אצל רופא תעסוקתי..אמר שיש לי מוגבלות ואמר שאבדוק עם העבודה אם יש משרה אחרת ללא עבודה פיזית או לפחות שיעבירו אותי כסייעת עם ילדים יותר בוגרים..בעבודה אמרו שאפשר לשלב אותי בגן חובה אבל אין מספיק שעות כדי להשלים לי למשרה מלאה ..הציעו שאבקש מהרופא התעסוקתי הפחתה בשעות ושאסיים את ימי המחלה ואולי יתפנה מקום בגן חובה שיוכל להשלים את השעות היום קיבלתי מהם מייל שאומר שמ 1.11.20 הורידו אותי לחצי משרה..המנהלת דיברה איתם ואמרו שעד שלא אביא מכתב מרופא תעסוקתי לא יחזירו לי את המשרה..מכיוון שעבדתי כל יום 4.5 שעות..את השעות הנותרות עשיתי כחופשה האם אקבל עליהם מכיוון שהורידו לי את המשרה מהחודש ואם אחליט לסיים את עבודתי האם את הדמי אבטלה אקבל בחצי משרה האם הם יכולים להוריד אותי בחצי משרה בלי ליידע אותי למרות שידעו שאני מחכה לרופא תעסוקתי תודה על תשובתך

עו"ד אורנה שמריהו

לא, כי לא פוטרת. מכתב פיטורים ניתן ע"י מעסיק לאחר פיטורים.