יוסי פרייברג

חישוב השלמת פיצויים לעובד עם עמלות מכירה שהופרש לו עד השכר הממוצע במשק בשוטף.

שלום רב, 1.לעובד מופרש לביטוח פנסיוני כל חודש עד 10,551 ש"ח, השכר הממוצע במשק, יש עמלות מכירה בכל חודש אך בכל מקרה התקרה להפרשה לפנסיה היא עד השכר הממוצע במשק, ההפרשה היא 6% לפיצויים עם סעיף 14. העובד פוטר והשכר הקובע לפיצויים הוא 15,000 ש"ח ונכלל בחישוב שכר יסוד אחרון , עובד שעתי לפי החישוב המוכר, וממוצע עמלות מכירה 12 חודשי עבודה אחרונים. האם אני משלים פיצויים 2.33% בכל חודש כפול 15,000 ש"ח והתוצאה המצטברת היא סכום השלמת הפיצויים ע"ח המעסיק? 2.מקרה כמו הנ"ל בדיוק אך ההפרשה הייתה 8.33% עד תקרת השכר הממוצע במשק וקיים סעיף 14- האם אין חובת השלמת פיצויים ע"ח המעסיק בכלל? תודה רבה, יוסי

עו"ד אורנה שמריהו

על המעסיק לערוך לך ממוצע של העמלות, להוסיף לשכר החודשי כפול כל תקופת העבודה ולהפחית מהתשלום שנצבר.

יוסי פ

מה זה אומר שבמקרה הזה סעיף 14 לא רלוונטי. לוקחים את השכר האחרון כפול התקופה ומפחיתים מה שנצבר. אבל צוו הרחבה קובע שניתן בשוטף להפריש עד השכר הממוצע במשק אז למה אני לא יכול להשלים 28% בשנה ביחס לשכר הקובע האחרון כולל ממוצע העמלות וצריך לעשות חישוב רגיל כאילו אין סעיף 14...