כוכבית

יצירת טבלת שכר ופרסומה

שלום! מקווה שהגעתי לכתובת הנכונה :) קודם כל תודה על האפשרות לשאול ולהתייעץ ללא תשלום. רציתי לשאול האם יכולה להיות בעייתיות משפטית בעניין הבא: אני עובדת בתחום האנימציה בארץ - איור, עיצוב משחקים וכו'. אני חברה בקהילה קטנה של אנשים שעובדים במקצועות שונים בתחום (קהילה אונליין, מתייעצים בכל מיני עניינים מקצועיים).חשבנו לייצר טבלה אנונימית של שכר, בעיקר כדי שהצעירים בינינו, אלו שמסיימים לימודים ומתחילים עבודות ראשונות בתעשייה, יקבלו איזשהו קונטקסט בנושא. לאנשים בתחום שלנו יש נטייה to underprice את עצמם ובכלל לא להיות ממש מודעים למה קורה בתעשייה מבחינת משכורות ותנאים.  השאלה היא האם יש בעייתיות משפטית כלשהי באיסוף הנתונים האלה ע"י מי שירצו לתת אותם (בערוץ פרטי) ובפרסום של הנתונים האלה לכל מי שירצה לראות אותם, בפומבי? (ללא חיבור לשמות של אנשים אלא לשנות ותק בתעשייה ולמקצועות ספציפיים)האם אנחנו חשופים לתביעה או כל עניין מבחינה משפטית, מכיוון המעסיקים שלנו, או מישהו אחר? האם זה 100% חוקי ולגיטימי ואין לנו מה לחשוש? יצוין שיש איגוד מקצועי לעוסקים בתחומנו, בשם "איגוד מקצועות האנימציה". היוזמה שאנחנו מנסות לקדם לא קשורה לאיגוד, ואנחנו לא חברות באיגוד, אבל חלק מחברי הקהילה שלנו כן.  אשמח מאד לעצה. שוב תודה רבה!

עו"ד אורנה שמריהו

לא אוכל לתת לך מענה בשאלה כה מהותית. שאלתך מצריכה בירור משפטי מעמיק.