ליאת מ

האם אני יכולה להתפטר מבלי שהזכויות שלי ייפגעו?

חזרתי לעבודה ב 20.12.21 אחרי שנה ו 4 וחודשים שבהם הייתי בשמירת הריון חופשת לידה וחל"ת. שמירת הריון מה 02.10.20 ילדתי ב 07.01.2021 ואחכ המעסיק הוציא אותי לחל"ת . מהיום הראשון שחזרתי , לא חזרתי לתפקיד שלי שהיה לי לפני שיצאתי לשמירה, נתנו לי לעשות כל מיני עבודות "שחורות" שלא עשיתי אותם קודם. תיוקים בכמויות של כל העובדים, סריקות, ומיון דפים.... אני מרגישה ממש מושפלת שככה הורידו אותי, אין לי תפקיד מוגדר כמו שצריך, אין לי מקום ישיבה עם מחשב קבוע, בכל פעם ישבתי במקום אחר עם משימות שונות ולרוב בלי מחשב, השתגעתי מכל הטירטורים וההרגשה הנפשית הירודה והמגעילה שלהם כלפיי . לא עבדתי חודש מלא מהרגע שחזרתי מהסיבה שנכנסנו לסגר שלישי ויש לי ב"ה 4 ילדים וללא מסגרות חינוך, עבדתי שבוע כן שבוע לא, כי התחלקתי עם בעלי שעבד שבוע משמרת בוקר ושבוע ערב . לא מסוגלת להישאר במקום הזה יותר!!! חלום שלי להתפטר אך מפחדת לאבד את כל הזכויות שלי . מה עושים? אני מתחננת שתחזרי אליי עם תשובה, אני כל הזמן בוכה ורע לי.... נמאס לי להיות מושפלת .... בבקשה . תודה ענקית לך !

עו"ד אורנה שמריהו

אם ילדת בחודש 1/2021, את עדיין אמורה להיות בחופשת לידה. לאחר תום חופשת הלידה, תוכלי להתפטר בגין טיפול בילד ולהיות זכאית לתשלום זכויותייך לרבות תשלום פיצויי פיטורים.