מנהלי הפורום
פיטורים בחל"ת ודרישה לחזרה מהיום למחר בשביל לתת הודעה מוקדמת
שלום, אני עובדת בחברה מזה שנה ו 10 חודשים. אני נמצאת מתוכם מחודש ינואר בחל"ת. היה ויכוח ביני לבין המנהל שהוביל לקח שהוא מעוניין לפטר אותי ובמקביל ביקש שאחזור מהיום למחר לעבודה לתת את ההודעה מוקדמת. כשהוציא אותנו לחל"ת, הוא אמר שנחזור ב 1.4 לדעתי יש סיבה חוקית שהוא בחר להחזיר אותי פתאום. אשמח לדעת מה החוק אומר למי שמפטר בחל"ת והאם הוא יכול להחזיר אותי רק בשביל לתת את ההודעה מוקדמת? כמו כן, מדובר בתחום שאני הקמתי את החברה. למנהל אין כל ידע ונסיון בתחום. באתי עם הניסיון שלי ואילו ניהלתי את החברה. הוא דורש שאלמד את המקצוע לעובדת שתבוא במקומי. אני לא מעוניינת ללמד מקצוע. זה לא משרה של מזכירות או עוזרת אישית. שצריך רק לענות לטלפונים או לתאם פגישות. זאת משרה שבניתי לבד במו ידי. תודה מראש על התשובה והעזרה

אינך מחויבת לחזור לעבודה לפני 1.4, כפי שהוסכם ביכם טרם יציאתך לחל"ת. אם המעסיק מבקש לפטר אותך, עליו קודם לכן להזמינך לשימוע וליתן לך את העילות בגינן הוא שוקל לפטרך.
בוקר טוב ותודה רבה על תשובתך המהירה. גם אם ההסכם היה בע"פ? והוא רוצה להחזיר רק אותי. את שאר הבנות הוא משאיר בחל"ת. מה לדעתך הסיבה לכך? ומה לגבי הודעה מוקדמת? אני צריכה לתת לו אם פוטרתי בחל'ת? והאם אני מחויבת ללמד את מי שתחליף אותי את המקצוע אם אני הגעתי אם הידע. הוא לא לימד אותי דבר.להפך. אני הקמתי לו את העסק ולא אין מושג בדבר.