מיטל ה

התפטרות לאחר לידה עקב מציאת עבודה בתנאים נוחים יותר

שלום רב, חזרתי למקום עבודתי לאחר לידה בו אני מועסקת 9 שעות ביום. קבלתי הצעה לאותם תנאי שכר במישרה של 8 שעות ליום, הודעתי ע"כ למעסיק והוא אמר שמבחינתו אני יכולה לעבוד 8 שעות ביום ויקזז בשכר בהתאם. לא מתאים לי לקזז בשכר על מנת לרדת בשעות, האם אני רשאית להתפטר ולעבור למקום החדש כי זה מאפשר לי יותר שעות לטפל בתינוק ללא פגיעה בשכר ולהיות זכאית לפיצוים מלאים כדין מפוטרת? עלי לקבל כבר את ההחלטה מאחר ובסוף החודש מסתיים לי שעת הנקה אודה להתייחסותכם בדחיפות. תודה מיטל.

עו"ד אורנה שמריהו

אם מקום העבודה הינו גם עבודה של 8 שעות, תוכלי להתפטר אך לא להיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים, נוכח העובדה שמדוברעל אותם שעות עבודה.

מיטל ה

מקום העבודה היום הוא 9 שעות.מקום עבודה חדש נותן לי 8 שעות ללא פגיעה בשכר. המעסיק שלי היום מוכן שאעבוד 8 שעות ויורידו בשכר באופן יחסי האם אהיה זכאית לפיצויים?