משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההודעה מוקדמת בהתפטרות מהמועצה מקומית

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הודעה מוקדמת בהתפטרות מהמועצה מקומית

PAV
Pavel

שלום, אני הגשתי מכתב התפטרות אחרי 15 שנות עבודה במועצה מקומית עם הודעה מוקדמת של חודש ימים, כפי שנדרש בחוק. המעסיק אמר שלפי חוקת עובדי המועצות הודעה מוקדמת מעל 5 שנות עבודה היא חודשיים. בדקתי בחוקה וגיליתי שאכן כתוב שם שבמקרה פיטורין וגם התפטרות מעל 5 שנות עבודה הודעה מוקדמת היא חודשיים. ברצוני לעזוב את המקום כמה שיותר מהר . השאלה שלי, מה גובר במקרה של התפטרות? והאם המעביד יכול לחייב אותי להשאר חודשיים ולא חודש, כפי שציינתי במכתב התפטרות?

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

על פי חוק העבודה, עליך ליתן חודשיים והחוקה גוברת על חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות. אדגיש כי גם הסכם עבודה המחייב את הצדדים בהודעה מוקדמת מעל לחודש ימים, גוברת על החוק.