יהב הוסברג

התפטרות כדין מפוטר בזמן חל"ת כפוי

היי, בענייני אני נמצא בחל"ת ומקבל דמי אבטלה (כרגע בגלל תקופת הקורונה אני ממשיך לקבל אבטלה - גבר גיל 63). ברצוני לסיים את החל"ת הכפוי ולהתפטר כדין מפוטר. השאלות הן: 1. אני כבר נמצא בחל"ת, כלומר הסכמתי לצאת כאשר המעסיק הוציא אותי לחופשה, זה אפשרי כעת להתטפר כדין מפוטר? 2. האם אני חייב לתת 30 יום התראה? כלומר לחזור לעבוד ל30 יום אחרי כמה חודשים ללא עבודה ועל המעסיק לשלם לי עוד חודש שכר על זה? 3. מה צריך שיהיה כתוב במכתב מסוג זה? תודה מראש

עו"ד אורנה שמריהו

בכדי שתהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטורים, עליך לבקש מהמעסיק להשיב אותך לעבודתך מהחל"ת. היה ולא יעשה כן, אזי תהיה זכאי להתפטר כדין מפוטר ולהיות זכאי לתשלום פיצויי פיטורים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה