לייני אברהם

אי קיום המלצות רופא תעסוקתי

שלום. לפני שנה ושלושה חודשים קיבלתי אירוע מוחי , הייתי מועסקת אצל חברה גדולה , בתום 6 חודשים חזרתי לעבודה תחת הגבלות רופא תעסוקתי שהמליץ על 4 ימי עבודה בשבוע למשך 5-6 שעות, לא לבצע עבודה מאומצת כגון מדרגות, ועבודה משולבת גם במשרד וגם מחוץ למשרד . החברה העסיקו אותי בתנאי המגבלות, לאחר זמן קצר האחראית שלי טענה שלא ניתן לצאת לביקורי בית רק בבתים שהם עם מעלית או דירות שאין בהם מדרגות, כשהזכרתי שאלו הם תנאי הרופא התעסוקתי היא ענתה שאין מה לעשות זו העבודה ,אני אמא חד הורית וזקוקה לפרנסה ועליתי במדרגות,ולפני כחודש בזמן העבודה ירדתי במדרגה נפגעה הברך שלי ונמצא שיש קרע גדול בברך ומאז אני בתאונת עבודה, כמו כן , האחראית הכריחה אותי לכתוב מכתב שאני מבקשת לעבור ל5 ימי עבודה ולא 4. האם זה קביל?

עו"ד אורנה שמריהו

לא. זה אינו קביל, ועל מקום העבודה לבצע לך את ההתאמות בדיוק על פי הרופא התעסוקתי.