משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהפיצויים, ימי מחלה לעובדת סיעודית זרה שהודיעה על רצון לעזוב את מקום העבודה.

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

0779977542
חזרה לפורום

פיצויים, ימי מחלה לעובדת סיעודית זרה שהודיעה על רצון לעזוב את מקום העבודה.

שרה
שרה ש

העובדת הסיעודית עובדת אצלנו שנה וחצי. הודיעה על רצונה להפסיק את העבודה אצלנו בעוד חודש. בשבוע שעבר הודיע שהיא חולה. כעת אומרת שבריאותה משתפרת. היא נמצאת בבית של המטופלת אך הפסיקה לעשות חלק ניכר מהעבודות שעשתה בעבר כי "קשה לה". כמו : עזרה בהעברת המטופלת מהמיטה לכיסא גלגלים וההיפך. רחצת המטופלת. נקיון יסודי של החדר בו המטופלת נמצאת. כתוצאה מכך בני המשפחה מביאים מטפלות חלופיות לפי שעה להחלפת חיתול, רחצה וכו. האם במצב זה אני צריכה להחזיק את המטפלת בבית כל החודש? האם אני צריכה לשלם משכורת של חודש? (למרות שהיא שוהה בבית אך כמעט לא עובדת. האחות של המטופלת מבשלת ומגישה לה את האוכל ) האם אני יכולה לקזז את התשלומים שאני משלמת למטפלות האחרות? האם אני אמורה לשלם פיצויים? במכתב שהגישה כהודעה להחלטתה על סיום העבודה הסיבה היתה - מסיבות אישיות (personal matters ) בברכה שרה

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו(נכתב ע"י: שרה ש)

ממליצה לכם, לוותר על העסקתה בתקופת ההודעה המוקדמת, וליתן לה את השהות למצוא דירה חליפית. ואכן, עליכם לשלם את תשלום ימי ההודעה המוקדמת, גם אם הנכם מוותרים על העסקתה.