זכויות עובדים בתחנת דלק
שלום עו"ד גל גורודיסקי אני עובד כמוכרן בתחנת דלק בתנאים הבאים:באופן רשמי יש 4-7 משמרות בשבוע (בדר"כ לפי בחירתי, לפעמים לפי הצורך בתחנה) כל אחת של 8 שעות עבודה. השכר הוא שכר מינימום: 135% על משמרת לילה (22-6) ו175% על משמרת בסופ"ש כשיש 2-3 משמרות לילה בשבוע. לפעמים אני עושה משמרת בוקר ולילה באותו יום (כלומר עובד יותר מ12 שעות ביממה) ולפעמים משמרות של 16 שעות רצופות (שנעשות בהסכמתי בלבד) עליהם אינני מקבל שעות נסופות. במשמרות אני לא מקבל הפסקה כלל. במסגרת העבודה אני מחויב להגיע כמה דקות לפני תחילת המשרת ולהישאר כמה דקות בסיומה לשם ספירה והפקדה של הקופה ופעולות נוספות, וכן גם במקרה של איחור של המחליף שלי - על כל אלה אינני מקבל שכר (הזמן שאני נמצא מעוגל בכל מקרה ל8 שעות). בכל מקרה במסגרת התפקיד אני מחויב להגיע לאספות צוות (פעם בחודש) ולסידור מלאי (פעם בחודש) עליהם גם אינני מקבל שכר, וכן ללכת על חשבון זמני האישי לחנת המשטרה להגיש תלונה במקרה שלקוח "ברח בלי לשלם" . נאמר לי שאלו התנאים בהם מעסיקים בתחנה ואלה חלק ממחויביות התפקיד. אני מרגיש שיש פגיעה בזכויות רבות שלי. האם תוכל להבהיר לי מה הן זכויותי, ומה אני יכול לעשות כדי שהם יאכפו אם אינני רוצה לצאת באופן גלוי נגד התחנה אלא רק בדרך אנונימית. תודה רבה!