חזרה לפורום

הלנת פיצויים

שרו
שרון

שלום, יחסי עובד מעביד הסתיימו ב - 18/04/10 לאחר שלושה חודשי חופשת לידה והתפטרות לצורך הטיפול בבני, אני יודעת שאני זכאית לפיצויי פיטורין. מתום יחסי עובד מעביד טרם קיבלתי פיצויי פיטורין וטופס 161. לטענת החברה הם העבירו הסכומים לחברת הביטוח כחוק, אך חברת הביטוח טעתה ברישומיה והעבירה הסכום לגמל במקום לפיצויים, קרי: בעיות רישום, בירוקרטיה. כמו"כ: נתבקשתי ע"י סוכן הביטוח לחתום על נוסח המכתב הבא בתאריך 07/07/10 כחודשיים וחצי לאחר סיום יחסי עובד מעביד וכך עשיתי. "בקבלת הבעלות על הפוליסה ע"י המעסיק, XXX צויין שכר של XXX לפנסיה. מתוכו 5% ת. עובד, 5% תגמולי מעסיק ו 8.33% לפיצויים ובאשר לכיסוי א.כ.ע על חשבון העובד מתוך חלקו. סה"כ 18.33% = XX ש"ח משכר XXX בקליטת התשלומים אצלכם במערכת יוחס תשלום א.כ.ע לעובד בנוסף לחלקו ואי לכך נרשם השכר בערך נמוך יותר ובהתאם לכך ההפרשות לפיצויים ותגמולים דבר אשר היום בסיום עבודתה של העובדת משאיר את יתרת הפיצויים בחסר. נבקשכם לתקן את הרישום מתחילת קבלת הבעלות על הפוליסה על כל המשתמע מכך לגבי אישורי המס לשנת 2009 ולהמציא לנו את יתרת הפיצויים הנכונה" כמו"כ בתחילת חודש אוגוסט שלחתי מכתב רשום למעביד כי טרם קיבלתי הפיצויים + טופס 161, טרם נעניתי. שאלתי: האם ההתנהלות בין החברה לחברת הביטוח אמורה לעניין אותי, או החוק במקרה זה לטובתי ומה הוא הנוהל בהגשת לתביעת הלנת פיצויים המון תודה שרון