חזרה לפורום

פיתורים למרות הסכם עבודה אישי חתום

יאן
יאן ב.

שלום רב, אני שואל שאלה בשם אמא שלי, אשר הועסקה בתור מנהלת קייטנת קיץ בחברה מסוימת. הסכם אישי לעבודה בתאריכים בין 04-07-2010 לבין 19-08-2010, אשר נחתם בתאריך 28-06-2010, היה ל-2 מחזורים של קייטנה בתנאים מסוימים (6500 ₪ למחזור) ..."אשר סכום זה יכלול את כל התוספות שזכאי העובד לקבל ושלא פורטו בהסכם זה". יש לציין כי ההסכם הכיל סעיף שאמר : "כל הפסקת עבודה שלא במועד הקבוע בהסכם זה תהיה בהודעה בכתב בציון הנימוק להפסקת העבודה". בנוסף יש לציין כי עוד לפני תחילת המחזור הראשון, אמא שלי השקיעה מזמנה לטובת תכנון ופיתוח תוכניות ל-2 המחזורים של הקייטנה ,עברה השתלמות המקנה אישור ממשרד החינוך לפתיחת הקייטנה (בהפניית המעביד), והיו לה ציפיות ותכנונים לגבי הסכומים שיתקבלו עקב 2 מחזורי הקייטנה (6500 ₪ + 6500 ₪). מחזור קייטנה ראשון הסתיים בתאריך 22-07-2010, כאשר יום 1 לפני כן מנהל הקייטנה מסר לאימי באופן מילולי, כי לא יתקיים מחזור שני לקייטנה ... "עקב העובדה שלא נרשמו לקייטנה חניכים כמתוכנן." , ומתאריך 22-07-2010 (עם סיום מחזור ראשון) עבודתה מופסקת. מכתב פיטורין עם סיבת פיטורין הנ"ל הגיעה לביתה של אימי רק בתאריך 12-08-2010 (ללא תאריך משלוח, ללא חותמת דואר בכלל – כנראה ע"י שליח או באופן פרטי כלשהו שלא ישירות לידי אימי). יש לציין כי אימי סירבה להצעות אחרות של ניהול קייטנות עקב הסתמכות על החברה הזו ועקב חתימת הסכם זה עבור 2 מחזורי הקייטנה. בתחילת חודש אוגוסט (08-08-2010) התקבל שכר (בהפחתה של 370 ₪ עבור ב.לאומי ומס בריאות) עבור עבודתה במחזור הראשון בלבד. סכום זה ירד ממשכורתה של אימי (נטו היה 6128 ₪ בלבד) למרות סעיף בהסכם שאמר כי ..." החברה תשלם את כל המסים והתשלומים המוטלים עליה כמעביד, וכן תשלם את חלקו של העובד לביטוח לאומי." שאלותינו הן : 1. האם אמא שלי יכולה לדרוש תשלום (אולי חלקי) עבור מחזור שני של קייטנה שלא היה בפועל אך עבורו ביצעה הכנות והסתמכה על קבלת תשלום עבורו וכמובן שבהסכם העבודה היה כלול? 2. העם הורדות של ב.לאומי ומס בריאות על סך של 370 ₪, ירדו ממשכורתה כחוק, למרות שהחברה התחייבה לשלמם(או לשלם חלק מהם)? 3.האם ניתן לגבות סכום כלשהו על הפרת הסכם עבודה של אימי, במידה ואכן הייתה הפרה (לאור הסעיפים לעיל), ו\או עבור פגיעה בהסתמכותה של אימי על ההכנסה שתבוא מ-2 שמחזורים של הקייטנה. ומה הם הצעדים שיש לנקוט בהם במידה ויש אפשרויות כלשהן? תודה ענקית על יעוץ ועבודה מסורה שאתם מבצעים בפורום זה. בכבוד רב, יאן ברנדר 0544856658