חזרה לפורום

מעבידה שמסרבת לחתום על מסמך.

לימ
לימור

שלום, אשמח אם תענו לי בהקדם כי העניין מעיק עלי מאוד ונמשך מזה תקופה ארוכה. עבדתי בטיפול בתינוק מקסים במשך שנתיים עד שאמו החליטה לשלוח אותו לגן. העבודה התבצעה בבית המעבידה, סיכמנו שהעבודה תהיה מסודרת, הפרשות לביטוח לאומי וכולי. מה שצריך. יש לציין שלאורך כל תקופת הטיפול המעבידה חשה והתנהגה כאילו אני אחת מחברותיה הטובות ביותר, חלקה עמי עניינים אישיים שעוברים עליה ונהגה להתקשר שיחות חול כשלא עבדתי. יחסים מצויינים ללא עוררין. ואז הגיעה עת סיום תקופת עבודתי, ביקשתי פיצויי פיטורין. שזה משהו שמצד אחד היה לי ברור מאוד שאני אמורה לקבל לפי החוק, ומצד שני חשתי קצת לא נעים בשל העובדה שזה משהו שלא דנו בו במפורש, שמעולם לא הזכרתי את המילים פיצויי פיטורין. אבל שוב- סיכמנו לעבוד מסודר ומעולם לא הובהר לי מצדה שיש לה משהו נגד העניין. מרגע שביקשתי את פיצויי הפיטורין, בערך שבועיים לאחר הפסקת עבודתי- היא התהפכה עלי לחלוטין. היא הביעה כעס על העניין ואמרה שלו הייתה יודעת שאדרוש פיצויים לא הייתה מעסיקה אותי שנה שנייה. התקשורת ביננו הייתה מאוד מתוחה, בגאוות מה היא ירקה שהיא תשלם את כל מה שמגיע לי ואכן החלו חילופי מיילים הנוגעים לחישובים שלה אל מול החישובים שלי. במסגרת החישובים היא התקטננה איתי מאוד, עד רמה של ניכוי חצי יום חופש, גם בימים שבהם היא הייתה זו ששלחה אותי הבייתה מוקדם וגם על ימים בהם באתי כשהיא הייתה בבית חולה (היא החשיבה את זה כאילו לא באתי, כי היא הסתכלה על הימים שהיא הייתה בבית). בקיצור, וויתרתי לה על משהו כמו שלושה ימים כי רציתי כבר לסיים את חוסר הנעימות הזו. עכשיו היא הייתה צריכה למלא את טפסי הביטוח הלאומי עם החישובים שסיכמנו עליהם ולחתום, על מנת שאוכל לקבל את דמי האבטלה.- מפה והלאה הקשר ביננו נעשה רק במיילים.היא אמרה שאין לה זמן לעשות את זה ואחרי כמה ימים שעברו, הצעתי שאמלא אותם עבורה ושהיא רק תחתום, היא הסכימה ושמחה. תוך לא יאוחר מיום-יומיים סרקתי ושלחתי לה את הטפסים את המייל האישי שלה. היא מצדה אמרה במילים קרות שתתייחס לזה כשיהיה לה זמן, וש"בחודשים הקרובים" היא תהיה "עסוקה". אני מזכירה שכל מה שהיא הייתה צריכה לעשת זה לחתום אחרי שעברה על הפרטים שהסכמנו עליהם מראש (ולאחר וויתורים מצדי על כמה ימי עבודה ששווים כמה מאות שקלים). מאז יצא לי להזכיר לה כמה פעמים את העניין במייל, לטלפון היא כבר לא עונה לי, ואפשר לומר שהיא מתחמקת מלתקשר איתי בעניין. בזה הרגע, ולאחר כמה שבועות של חוסר תקשורת התקשרתי אליה ורגע אחרי שהצגתי את עצמי התקבל ניתוק מהדהד. אני משתדלת מאוד לתת לה קרדיט, אבל אני כבר לא יודעת מה לחשוב. אני הולכת לחתום בלשכה, אבל לא מקבלת דמי אבטלה בגלל שהיא לא חותמת. בלשכה אמרו שאוכל לקבל אותם רטרואקטיבית, אבל כבר הפסדתי חודש בגלל הסחבת הזו. מה לדעתכם אני אמורה לעשות/לחשוב?