תביעת הפרשי שכר לאחר פיטורין
פוטרתי מעבודתי(חוזה אישי לתקופה בלתי קצובה)לפני כחודש. כיום אני במו"מ עם החברה לגבי התחשבנות סופית. הסכם השכר בעת הצטרפותי לחברה כמנהל שיווק באזור A: בסיס+עמלות בשיעור של 6% מהיקף הכנסות החברה באזור A. עד סוף שנת 2007 שימשתי כמנהל שיווק של אזור A ומתחילת שנת 2008 של אזור A + B(מנהל אזור B הועבר מתפקידו). הגדלת היקף התפקיד נעשתה בשיחה בע"פ ולא נחתם הסכם חדש. אף אחד לא שוחח עימי לגבי תוספת לשכר. בפועל,מ -5/2008 ועד לפיטורין קיבלתי תוספת שכר בסעיף עמלות של 3K. ב- 5/2008 פניתי לאחראית על השכר וציינתי כי קיבלתי 3K מבלי שאף אחד שוחח איתי,או העביר לי מסמך בעניין. עד היום היא שותקת. השתיקה היתה חשודה, אז פניתי בע"פ מס' פעמים לממונה הישיר וקיבלתי תשובות מתחמקות(הנושא בבדיקה,בטיפול...). יש לי מסמך המעיד כי פניתי לחברה בעניין השכר. רק לאחר הפיטורין ערכתי השוואה של העמלות שקיבלתי לעומת אלו המגיעות לי עפ"י הסכם העבודה. כשערכתי חישוב של העמלות שהייתי אמור לקבל מדי חודש עפ"י הסכם השכר התקבל במצטבר הפרש שכר מאד משמעותי. העמלות החודשיות משתנות 5%-/+ ונגזרות כאחוז מהכנסות החברה באזור שבטיפולי. אין עניין של הכנסה מחלקתית. במקרים דומים לשלי בעבר, הנוהג בחברה היה לשלם פיצויים גם על העמלות. המעסיק לא מכחיש ש"טעה" בחישוב, אך טוען להסכמה שבשתיקה. 1.האם אני זכאי לקבל את ההפרשים בגין הפרת הסכם עפ"י סעיף 9 לחוק החוזים ועניין ההסכמה שבשתיקה לא רלבנטי? 2.האם לשאלה האם העמלות נכללות/לא נכללות לצורך פיצויים תהיה השלכה על הזכאות להפרשי עמלות? או 2.האם מדובר בשינוי חוזה עבודה חד צדדי ואז עניין הפרשי השכר צריך להיבחן עפ"י "מילפלדר". התייעצתי עם 2 עו"ד ולא לגמרי השתכנעתי. תשובתך תסייע לי בהתנהלות ישירה מול החברה וגם מול עוה"ד שייעצו לי(לא ברור לי מה יותר מורכב... :-)) תודה! רונן