זכויות של המעסיק
שלום רב, ברצוני לקבל מידע/יועץ מקצועי בנושאים הבאים: 1. שמירת הריון-יש לי עובדת אשר יצאה לשמירת הריון ב-04/2010 עד כה לא הציגה שום מסמך בנושא,הייתה הודעת טקסט אחת בלבד על כך שקיבלה שמירת הריון ומאז לא ענתה לאף שיחת טלפון שלי. לפני 3 שבועות היא הופיע בחברה בטענה שילדה וסיימה את חופשת הלידה שלה וכעט אני חייבת לקבל אותה חזרה לעבודה.עשינו שיחה מסודרת וביקשתי להציג לי מסמכים על כול התקופה של שמירת הריון שלה+תאריך לידה המדויק ע"מ שאפנה להנה"ח שלי להתיעצות.היא טוענת שאין ברשותה את המסמכים ואת הכול היא מסרה לביטוח לאומי,כמובן שביקשתי להשיג כאלה ולהציג לי בהקדם האפשרי. כרגע אפשרתי לה לחזור לעבודה החל מהיום-30.3.2011 השאלה שלי היא מה הם זכויותיי כמעסיק במקרה הנ"ל? 2. בהקשר לאותו נושא-אחת הטענות שלה היו שאני כמעסיק שלה חייבת לשלם לה את חופשת לידה ללא תשלום אשר הייתה לה ממועד סיום חופשת לידה של 14 שבועות בתשלום ע"י ביטוח לאומי. האם אני חייבת??? למיטב ידיעתי חופשת לידה היא בת 26 שבועות שמתוכם 14 בתשלום ו-12 הנוספים מוגדרים בחוק כחל"ת והיולדת מחויבת להודיע על כוונותיה לקצר את החל"ת למעסיק וזכותי לדחות את חזרתה בלא יותר משלושה שבועות. אשמח למידע מקצועי יותר,כי כל העניין קצת מקשה על האווירה הנעימה במשרד.