משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהתשלום לעובד על עמלות בלבד מעבודה שהוא עושה מהבית

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

0779977542
חזרה לפורום

תשלום לעובד על עמלות בלבד מעבודה שהוא עושה מהבית

מיכ
מיכאל

שלום רב. יש לי מקרה שאני מבקש לשאול לגביו: אני מעוניין להעסיק עובדות כסוכנות מכירות של מיזם בתחום הפרסום. העבודה לא תהיה מתוך האתר שלנו אלא תהיה בבית העובד\ת. אני לא מעוניין מצד אחד לשלם שכר בסיס + עמלות משום שאני לא יודע ואין לי אפשרות לדעת כיצד יתנהל מוסר העבודה של אותו עובד. הוא הרי בביתו, יכול תוך כדי עבודה לעשות שיחות אישיות, לאכול, לצפות בטלוויזיה או כל דבר אחר ללא שתהיה לי כל אפשרות לפקח על כך. אני מעוניין לסכם עם העובד\ת הפוטנציאלים שהם מקבלים שכר על עמלות בלבד. אני גם מתכוון לתגמל בעמלות גבוהות שמי שיעבוד כפי שנדרש ממנו בוודאי יעבור את שכר המינימום לשעה בשעות העבודה שלו. אני לא מתכוון לדרוש מן העובד לעבוד מס' שעות מסויים ביום, מצדי שיעבוד שעתיים בשבוע וימכור כמה שימכור וירוויח מזה את העמלה שלו לפי האחוזים. שאלת השאלות הינה: האם זה חוקי... אני יודע שבמקרה שלי היה מאוד אידיאלי לבקש מהמועמדים לתפקיד לפתוח תיק של עוסק פטור, שיוציאו לי קבלה על הרווחים וככה אין יחסי עובד מעביד, הם יקבלו כסף רק על מה שמכרו. הבעיה היא שאנו צופים היענות מאוד נמוכה לתנאי הזה, של פתיחת העוסק הפטור כתנאי לעבודה איתנו. תודה מראש! -