חזרה לפורום

יחסי עובד מעביד וזכויות לעובד השמה

פלו
פלוני אלמוני

שלום רב אני עובד כמעט שנים דרך חברת השמה, כמנהל פרויקטי מחשוב (בכיר) בחברה ממשלתית גדולה. את המשכורת והתנאים הסוציאליים אני מקבל מחברת ההשמה , כאשר החברה המעסיקה אותי בשוטף מעבירה מדיי חודש את התשלום לחברת ההשמה לפי כמות השעות שביצעתי בפועל. היחס שאני מקבל מן המעסיק (החברה הממשלתית) הינו כעובד מן המניין על כל המשתמע: יש לי משרד משלי, אני משתתף בימי הגיבוש החטיבתיים,כשאני יוצא לחופש אני מודיע למנהלים שלי בחברה המעסיקה וכו'. בשל "תחושות בטן" ומקרה שקרה עם עובד אחר אצלנו (בסטטוס דומה לשלי, רק ותיק יותר),רציתי לברר מהן ההשלכות של "יחסי עובד מעביד" במקרה שלי ? האם חלים יחסי עובד מעביד ? האם המעסיק (החברה הממשלתית) יכולה להחליט על סיום העסקתי כעת , ללא סיבה מוצדקת ולו רק כדי שלא יווצרו יחסי עובד מעביד ? האם אני זכאי לדרוש/לקבל משהו מן המעסיק בשל יחסי עובד/מעביד ? והיה אם מוכח שיש יחסי עובד -מעביד,האם הוא מחוייב אחרי פרק זמן מסויים לקלוט אותי כעובד חברה ובאותם תנאים (ללא ירידה בשכר והרעת תנאים) ? שאלה נוספת ברשותכם: התשלום החודשי המועבר ע"י המעסיק לחברת ההשמה צמוד למדד (לאורך כל השנים), בעוד שהשכר שני מקבל ממנו לא עלה כתוצאה מעליית המדד . האם חברת ההשמה מחוייבת לשלם לי את הפרשי ההצמדה ולהעלות לי את השכר כתוצאה מעליות במדד ? אודה להתיחסותכם בברכה, פלוני אלמוני