שאלה דחופה!!!!
אריק שלום, פניתי אלייך לפני כשבוע לגבי תשלום עבור חופשה, ענית לי על שאלתי, עכשיו יש בעיה נוספת. המקרה שתארתי בפניך הוא זה שבסוגריים: (אני עובדת בגן פרטי קרוב לחצי שנה, נחתם הסכם ביני לבין המעסיקה שלי הכולל בין היתר תשלום של 75% על חופשות שאני יוצאת אליהן לרבות חופשת הקיץ המתחילה ב15 לאוגוסט ומסתיימת בסוף אוגוסט. אני רוצה להודיע על התפטרותי ב10 לחודש אוגוסט, כלומר לתת התראה של 20 ימים מראש. האם אני זכאית לקבל תשלום על הימים האלה כפי שנכתב בחוזה, כאמור זוהי חופשה כפויה ולכן מראש מעסיקתי התחייבה לשלם לי עליה. ידוע לי כי אם אני מתפטרת, באופן כללי, אינני זכאית לפיצויים, אך היות וזוהי חופשה כפויה וגם אם אני רוצה לעבוד במקום העבודה החדש (גן ילדים) הוא לא עובד בתקופה הזו, האם אני מקבלת את הכסף על התקופה הזו?? ). כאמור הגשתי מכתב התפטרות נכון ל-10/8/2011 נתתי התראה של 3 שבועות שזה מעבר למה שנדרש, לדבריך, היא אמורה לשלם לי עליהם, אך היא טוענת שלא. מלבד זאת הם השתמשו בחופשה בתשלום שצברתי ללא הסכמתי!! כדי לשלם לי באמצעותם את החופשות של שבועות ופורים, כאשר בפועל לא באמת קיבלתי אותם. לפי חוק הם אמורים לשלם לי את החופשות הללו בכל מקרה ללא קשר לחופשה בתשלום שצברתי ודבר שני אסור להם להשתמש בחופשה בתשלום שלי ללא הסכמתי ובלי שביקשתי, אלא בסוף שנה או אם אני מבקשת אותם, האם אני צודקת?? אודה לתשובתך, גם לגבי: האם הם אמורים לשלם לי את כל הימים שנתתי להם מראש והאם הם יכולים להשתמש בימי חופשה שלי ללא הסכמתי. בתלוש משכורת האחרון כתוב שצברתי 3.33 ימים ועוד כתוב כי באותו חודש ניצלתי 5, כלומר אני במינוס, זה מה שכתוב למטה בסעיף של החופשות אבל בפירוט היכן שנמצאות השעות והנסיעות לא מופיע בכלל שהם פדו לי את חופשות, נראה לי שנעשה פה משהו בלתי חוקקי. תודה וסליחה :)