התפטרות כדין פיטורין
היי...שמי תמר ואני עובדת שנתיים בבית קפה בתל אביב. במשך השנתיים מעולם לא קיבלתי תשלום עבור שעות נוספות גם כשעבדתי 240 שעות בחודש, לא קיבלתי הבראה, לא קיבלתי עד היום שום פנסיה שנקבעה על פי החוק. דרשתי מספר פעמים לשלם לי את הפנסיה אך נעניתי בשלילה. לפני כחודש הגשתי לבעלים של הקפה מכתב רישמי בדואר רשום ובו מפורט כל מה שעליו לשלם לי על פי חוק ושלא שולם ובקשה להסדיר עימי את התשלום. הבעלים קיבל את המכתב ומאותו רגע הוריד לי קרוב ל 30 שעות חודשיות וזה למעשה השינוי היחידי שקרה כיוון שבמשכורת של חודש אחרי הוא לא טרח לשלם לי עבור אף אחת מהדרישות שלי. כשראיתי שמספר המשמרוך שלי ירד באופן משמעותי החלטתי לשמור את כל סידורי העבודה ולהגיש לו מכתב התפטרות בגין פיטורין כאשר נתתי לו 18 יום על פי חוק ההודעה המוקדמת וגם ציינתי שסיבת ההתפטרות היא הרגעה בשכר ואי קבלת תנאים סוציאליים על פי חוק. כשוא קיבל את המכתב הוא התריע בפניי ששום פיצויים לא אקבל ושאת שאר הדברים שדרשתי הוא ישקול. מה אוכל לעשות במקרה כזה? והאם מגיע לי פיצויי פיטורין כיוון ששום תנאי סוציאלי לא ניתן לי ויש תחושה שגם לא יינתן ולא נראה לי הגיוני להמשיך לעבוד בצורה כזאת. יש לציין שאני שנתיים שם ומעולם לא לקחתי יום מחלה אחד ומעולם לא החסרתי למשמרת שלי. אשמח לתגובה