מלצרים הם לא בני אדם
שלום עו"ד שלו, שלום לכולם, אני ממלצר במסעדת שף ידועה כ- 11 חודשים, מעניק שירות מצוין ללקוחות שבאים למסעדה, המנהל שלי מאוד מרוצה ממני, משבץ אותי במשמרות טובות ואף צ'יפר אותי כאות תודה על ההשקעה בעבודתי בארוחה זוגית במסעדה אחרת. לפני מספר שבועות קרתה לי תקרית עם לקוחה, יחסה אליי היה משפיל ומזלזל כל משך שהותה במקום, תגובותיה היו עוקצניות ומלוות בטונים גבוהים כ"כ שאפילו שולחנות שישבו סביבה מיהרו לשלם ולעזוב את המקום. בשלב כלשהו במשך הארוחה הגיעו מים עד נפש והחלטתי לא לשתוק יותר לאותה לקוחה, שאותה התאמצתי כ"כ לשרת כיאות למרות התנהגותה. ויכוח שהתלהט בינינו העלה בבירור שהלקוחה לא רוחשת כבוד למלצרים,ולו הכבוד המינימלי שמגיע לבן אדם, שכן לדבריה הם לא בני אדם אלא חיות. הויכוח נגמר בתגובתי האמוציונאלית שבה קראתי ללקוחה בכינוי "חצופה" ועזבתי את שולחנה. הלקוחה לא נשארה חייבת, והתווכחה עם המנהל על התנהגותי. משראתה אותי שוב בקרבת מקום, קראה לי אליה, אחזה בידי בחוזקה, קירבה אותי אל פניה ואמרה באוזני שלא תעזוב את המסעדה עד שלא תגרום לפיטוריי. ביקשתי מהלקוחה שתוריד את ידיה ממני ולאחר שלא נענתה לבקשתי פעמיים, ניערתי את ידי והתרחקתי מהמקום. לפני כשבוע קיבל בעל המסעדה מעורך דינה של אותה לקוחה מכתב פשרה לפני תביעה שבו היא דורשת 50 אלף ש"ח על עוגמת הנפש שנגרמה לה בזמן שהותה במסעדתו.במכתב זה היא גם מאשימה את מנהל המסעדה שלא התייחס למקרה בכובד ראש אף על פי שהתנצל וניסה לפצות את הלקוחה בכל דרך אפשרית וגם את מכתב ההתנצלות שדרש ממני לכתוב לה סירבה לקבל. מאותו היום שהתקבל מכתב הפשרה (שבוע) הושעתי לאלתר מעבודתי ע"י הבעלים, ואף נלקח ממני צ'ק משכורתי על אותו החודש, לא נאמר לי מדוע, ועד היום אין איש משתף אותי בתגובה ללקוחה או בתשובה לשאלה מתי אחזור לעבודתי הסדירה. האם מותר לבעלים להשעות אותי ללא סיבה למשך זמן לא מוגדר? האם מותר ללקוחה לתבוע אותי? או שמא היא צריכה לתבוע את המסעדה? האם יש ללקוחה בכלל עילה לתביעה? האם מותר לבעלים לקנוס אותי על דעת עצמו? הסיטואציה וחוסר המענה לשאלותיי מאוד מתסכלת אותי, כמו כן העובדה שפרנסתי נפגעה, אשמח לקבל ייעוץ בעינייני. בברכה, המלצר המתוסכל.