מחלה לאחר קבלת מכתב שימוע ולפני פיטורים
שלום רב, לפני כחודש קיבלתי מכתב (באי מייל) להזמנה לשימוע. למחרת הייתי צריכה להגיע לשימוע ולצערי חליתי (אולי כתוצאה מהלחץ,אני מפרנסת יחידה) ולא הגעתי לשימוע. בחודש האחרון אני יושבת חולה בבית. המעסיק התקשר אליי וצעק עליי שאני לא באמת חולה ואם לא אגיע הוא יעשה שימוע שלא בפני ואף יפטר אותי שלא בפני. אמרתי לו שאין לו זכות לפטר אותי בזמן מחלה (יש לי מספיק ימי מחלה אחרי 7 שנים שם) ואין לו זכות לעשות לי שימוע שלא בפני שכן אני רוצה עו"ד שיצטרף. המעסיק אמר לי להחזיר את הרכב,שהוא יבטל את הפזומט (התקן דלק על חשבון החברה) ושהוא ינתק לי את הטלפון מהחברה אם לא אגיע ביום שני זה מקסימום. הודעתי לו שכל עוד אני חולה אני עובדת חברה וכל עוד אני עובדת חברה מגיעות לי כל הזכויות להם אני רגילה לקבל. אני אובדת עצות ובלחצים נפשיים כבדים. האם עליי להגיע חולה לעבודה או להבריא ואז להגיע לעבודה? האם הוא יכול למנוע ממני פיצויים, שכן הוא רוצה לפטר אותי. תודה רבה ענת
בטרם קיבלת הודעה על פיטורך אתה עדין במעמד עובד אשר בהתאם לחוק ימי מחלה לא ניתן לפטרו טרם ניצל את ימי המחלה הצבורים שלו.
ומה לגבי זכאות ימיי מחלה, אם קיבלתי מכתב שימוע ועדיין לא פיטרו אותי, (זה היה כעיין אזהרה ונכנסתי לתקופת ניסיון), מה הדין אם אקח ימי מחלה, האם המעסיק מחוייב לתת תשלום על ימיי מחלה או לא? הילד הגדול שלי בן 4 חולה, ואשתי אחרי לידה ואין מי שיטפל בו חוץ ממנה! וקשה לה מאוד. אשתי צריכה גם להניק לטפל בתינוקת קטנה וצריכה מנוחה לאחר לידה וגם לטפל בילד חולה.. משמועה ששמעתי הבנתי שהמעסיק יכול להחליט לא לתת לי ימי מחלה בגלל שהיה שימוע, האם זה נכון? או מה הסייגים של זה? (לפי הצבירה שיש לי היום נשארו לי לפחות 20 ימי מחלה) אודה לכם את תגיע תשובה בהקדם האפשרי זה קצת חוסר אונים שאין ביכלתי לתת עזרה בטיפול במחלת הבן שלי. בתודה מראש. משה.