לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איגור

מספר שאלות בבקשה

שלום רב! יש ל מספר שאלות שאבקש לעזור לי בהן: 1. אני עובד אצל אותו מעסיק כבר שנתיים וחצי (שנה ראשונה הייתי עובד בתור חייל מספר פעמים בשבוע, הכל חוקי עם תלושים). לפני שנה וחצי עברתי למסעדה שניה של אותו מעסיק (לפי התלושים מקום עבודה אחר). לפני חודשיים וחצי ביקשתי העלאה בשכר, המעסיק הסכים אך במשך חודשיים לא קיבלתי האלעה, הוא טען ששכח להודיע לרואת חשבון ולאחר עוד שבועיים אמר שהוא החליט לא לעלות לי תמשכורת. החלטתי להיתפטר ושמתי לב שבתלושים בהיותי חייל לא היצתברו לי ימי חופש ומחלה, ולא קיבלתי דמי הבראה. האם זה חוקי? כמה זמן לפני אני צריך להודיע למעסיק שאני מתפטר? ועוד שאלה בשביל חבר, אם הוא היה עובד במקום עבודה והפסיק לעבוד שם. כעבור שנה וחצי שם לב שלפי התלוש מגיעה לו 17 ימי חופש ו 27 ימי מחלה האם לאחר שנה וחצי הוא יכול לבקש מהמעסיק לשלם לו? תודה רבה, בכבוד איגור.

עו"ד אריק שלו

באשר לעבודתך בתור חייל, הנך זכאי לזכויות סוציאליות, זכויות אלו כוללות בהם דמי חופשה, מחלה והבראה. מכיוון שעבדת מעל לשנה יהיה עליך לתת חודש הודעה מוקדמת לפני התפטרות. באשר לחברך, התיישנות תביעה לפדיון ימי חופשה עם ניתוק יחסי עובד מעביד, הינה 3 שננים ולכן חברך זכאי לקבל דמי חופשה. באשר לדמי מחלה, פדיון דמי מחלה ניתן רק בעת פרישה וכאשר ישנו הסכם קיבוצי, צו הרחבה או חוזה אישי המציין זאת במפורש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה