לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
י. שקד

אי קבלת התפטרות עי המעביד וחידוש תנאי העסקה בע"פ

שלום רב, לפני ארבעה חודשים הגשתי מכתב פיטורים למנהלי הישיר (סמנכ"ל החברה) עקב שינוי צורת עבותדו איתי, חודשיים קודם ביקשתי העלאה לשכרי וקיבלתי העלאה נמוכה משביקשתי ומשפניתי לבקש את הסכום אותו הרווחתי בזיעת אפי לדעתי- מנהלי ראה זאת כבקשה יוצאת דופן מוגזמת ואף סחיטה בנוסף אמר שיפנה את העניין לממכ"ל החברה. מאותו היום ועד להגשת מכתב הפיטורים היה בלתי אפשרי לעבוד מולו והוא החל בהליך מידור שלי מול הצוות (הייתי סגניתו ואחראית הצוות במשך שנתיים וחצי). הרגשתי כי מים הגיעו עד נפש וכאמור הגשתי מכתב פיטורים ואז המנכ"ל החל בהליך שכנוע להשאיר אותי בחברה ולמצוא פתרון לכך שלא אעזוב. ראשית ביקש שאתן לו זמן למצוא פתרון לעניין וארחיב את תקופת ההודעה מחודש לחודשיים, בע"פ והסכמתי, בע"פ. לאחר מכן הגיע עם הצעה לעבור להיות תחתיו ולעבור לתפקיד אחר, בציע לי עוד אליו שהן הטבות נוספות בינהן - העלאה במשכורת, הכל היה בהסכמה בע"פ באותה פגישה ולא נחתם שום דבר לאחר מכן ביננו. כשפניתי להנה"ח אמרו לי שלא יודעים על כך ואז פניתי למנכ"ל שאמר שאני צריכה סבלנות שזה יחל ממשכורת יולי. גם משכורת יולי וגם משכורת אוגוסט היו ללא ההעלאה. האם במידה ויש טענה כי לא סוכם שתהיה העלאה או שהסכום שונה ממה שאני זוכרת שסוכם יש לי איזשהיא טענה משפטית מול החברה לקבל את מה שסוכם עם המנכ"ל? במידה ויש תועלת במידע - תפקידי מוגדר כסגנית מנכ"ל מאז שעברתי תפקיד ולפני כן הייתי סגנית מנכ"ל לעניינים עסקיים. תודה מראש

י. שקד

על מנת להבהיר את המקום בו נמחק הטקסט - לאחר מכן הגיע עם הצעה לעבור להיות תחתיו ולעבור לתפקיד אחר, שהוא בעצם ירידה במבעדי בחברה מאז, למרות שמתלוות אליו כל שהן הטבות נוספות בינהן - העלאה במשכורת, הכל היה בהסכמה בע"פ באותה פגישה ולא נחתם שום דבר לאחר מכן ביננו. ...

י. שקד

אני ממש אודה לתשובה בהקדם, יש לי פגישה עם המנכ"ל על מצבי בחברה כעת מחר לאחר ששלחתי אימייל לתשובה מדוע הנה"ח לא עידכנה את משכורתי. מה מצבי עכשיו אם אני מפוטרת? האם יש לי עילה לדרוש דבר כלשהו ממה שסוכם? למשל - אופציות למניות החברה שהובטחו לי...? כאמור - לא סוכם דבר..

עו"ד אריק שלו

באם המעסיק הבטיח תשלום ו/או שינוי תפקיד שאז ניתן לראות בכך התחייבות חוזית. באם לא סיכם דבר ואין כל התחייבות שאז נכון לעכשיו אין שינוי סטטוס ויש לחכות לתשובה של המעסיק. בכל מקרה רצוי שיהיו ראיות באשר להתחייבויות או הבטחות של המעסיק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה