לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מנשה

פיצויי פיטורין וסעיף 14

שלום רב, הריני עובד במקום העבודה הנוכחי שלי 4 שנים ו3 חודשים. ידוע לי שלא הופרשו לי פיצויי פיטורין על פי תקרת החוק 8.33% אלא על פי המינימום הנדרש על פי חוק. בשנה או שנתיים הראשונות לעבודתי בסביבות 1% נראה לי. כיום כשביקשתי שיפרישו לי פיצויי פיטורין בגובה של 8.33% ושיפור בתנאים הסוציאליים הם מתנים את זה בחתימה על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין מה שבעצם אומר שבמידה ואני מתפטר אני זכאי לסכום שנצבר במשך השנים בקרן פנסיה שלי ולא יכול לדרוש מהמעביד סכום כסף נוסף להשלמה. היות ואני מודע לזה שלא הופרשו לי פיצויי פיטורין מלאים לאורך השנים והסכום נמוך במידה ניכרת ממה שמגיע לי אילו היו מפרישים לי בגובה של 8.33% אינני יודע האם עדיף לי לחתום ולהבטיח לי סכום כסף במידה ואחליט להתפטר למרות שאין לי שום כוונה כרגע להתפטר, או לא לחתום ולהישאר באותם התנאים. דבר נוסף וחשוב לציין הוא שלפני שנה עברתי להתגורר בצפון מרחק של 100 ק"מ ממקום עבודתי למקום מגוריה של אשתי על מנת שיהיה לנו עזרה עם הילד. אבל אני עדיין ממשיך לעבוד במרכז ועכשיו אני שואל מה קורה במידה ואני חותם על סעיף 14 ואחריי שנה נגיד נמאס לי מהנסיעות ואני מתפטר עקב מרחק. האם במקרה כזה אני אהיה זכאי לפיצויי פיטורין כאילו ופוטרתי ואוכל לדרוש את מלוא הפיצויים המגיעים לי על פי חוק או שמכיוון שחתמתי בעצם ויתרתי על זכות זו ואני רשאי לקבל את רק מה שהופרש. כמו-כן האם זה חוקי שלא הפרישו לי עד היום פיצויים בגובה 8.33 ??? ובמידה וזה לא חוקי האם יש תוקף לחתימה על סעיף 14? אודה לכם מראש על תשובתך המקצועית והמהירה. בבברכה, מנשה

עו"ד אריק שלו

יש רלוונטיות גם למועד החתימה על הסעיף ומשכך יכול שהסעיף יחול רק על הכספים שהופרשו ממועד החתימה. התפטרות לרגל מעבד דירה צריך להיות בסמיכות ובקשר סיבתי למעבר הדירה ולא שנים לאחר מכן.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה