כפיפות זמנית
שלום מספר חודשים לאחר תחילת עבודתי המנהל הישיר פנה אלי בבקשה שאסכים שאהיה כפיף של מישהו אחר במחלקה וזאת על מנת לקדמו תוך שהוא רומז שאני ממילא לא אקודם. לאחר ששקלתי הבעתי את הסכמתי לבקשתו והעברתי לו מכתב המציין שאני נענה לבקשתו באופן זמני ( מבלי לציין תקופה ) וכי אין לראות בכך הסדר קבע. בינתיים עברו כ- 3 שנים, האיש שאותו רצה המנהל הישיר לקדם אכן קודם ושניהם לא רק שלא גילו הערכה לנכונותי לסייע , הם כנראה פירשו את הסכמתי כ"פרייאר" שניתן להתעמר בו ואכן מאז אני סובל מהתנכלויות והשפלות מצידם. לאור הנ"ל, בכוונתי להעביר לממונה הישיר המקורי מכתב שבו אני מודיע לו שאני מפסיק את ההסדר הזמני הנ"ל וכי הוא אני רואה עצמי כפוף אליו ישירות שוב( כפי שכתוב במכתב פירוט התנאים שקיבלתי בתחילת עבודתי ). שאלתי היא, האם לאור הזמן הרב שעבר, המעסיק יכול לראות בכך הסכמה שלי להסדר הנ"ל כקבוע , או שמא ההסתייגות שכתבתי במכתבי אליו, שאין לראות בהסדר זה כקבוע, מאפשרת לי לפעול ולממש את כוונתי מבלי שהוא יוכל להתנגד לכך באופן חוקי?
הסדר עבודה שחל משך תקופה ארוכה בהסכמת הצדדים לרוב יראה כתנאי עבודה חדשים ותהיה בעיה לטעון כנגד תנאים אלו במיוחד לאור ההסכמה הספציפית. עם זאת, ניתן לנסות ולטעון כאמור.
שלום בימים האחרונים נודע לי שהאיש שהסכמתי להיות כפיף שלו עומד להיות מקודם לתפקיד בכיר יותר ויחליפו בתפקיד עובד חדש שעומד להתחיל בקרוב בעבודתו וכי בכוונת הממונה הישיר המקורי שלי להכפיף אותי לעובד החדש. האם יכול לעשות זאת למרות האמור במכתבי שאין לראות בהסדר זה כקבוע ? חג שמח
איני מוצא מניעה משמעותית בנסיבות העניין. מנהל לא חייב להיות העובד הוותיק ביותר במערכת ואי הסכמתך טובה למנהל הישן כמו גם לחדש.