לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילי

תשלום הודעה מוקדמת

לקראת סוף חופשת לידה הודיע לי המעסיק כי בדעתו לפטר אותי לאחר 60 הימים ולכן מציע לי לפדות אותם + 30 ימים בכסף. בלית ברירה שלחתי מכתב התפטרות. המעסיק הודיעה לי שתקופת ההודעה המוקדמת (בה כמובן לא נדרשתי לעבוד) תיכנס לתוקף בתום 30 ימים (שחלפו). היום הודיע לי שהשכר ישולם בעוד 30 ימים נוספים, כי רק אז משולם השכר עבור תקופת החודש בה אני הייתי בימי הודעה מוקדמת. כלומר 60 ימים לאחר ההתפטרות. האם זה תקין? בנוסף, האם עליו לשלם זכויות סוצאליות בתקופת ההודעה המוקדמת?

עו"ד אריק שלו

חל איסור על מעסיקך לפטר אותך או לציין כי בדעתו לפטרך בטרם הסתיימה התקופה האסורה לפיטורין לפי חוק עבודת נשים והיא 60 יום לאחר תום חופשת הלידה. כמו כן היה עליו לתת לך הודעה מוקדמת רק בתום 60 הימים המצויינים. כמו כן, לא ברור מדוע הגשת מכתב התפטרות כאשר המסיק הוא יוזם הפיטורים. חלף הודעה מוקדמת מוכרב משכר היסוד. אני ממליץ לך לקבל ייעוץ משפטי פרטני בעניינך מכיוון שמעסיקך פעל באופן אסור על פי חוק.

לילי

שלום. תודה על התשובה. הגשתי מכתב התפטרות, כי לא היתה לי ברירה. לא הייתי מסוגלת לחזור לעבוד ל - 50 ימים ובטח לא למצוא לתקופה כל כך קצרה סידור לתינוק. כעת קיבלתי הודעה מהמעסיק, כי הכספים שהוא קורא להם "מענק" ישולמו לי רק כנגד חתימה על כתב ויתור על תביעות. בכתב הויתור כתוב שמדובר בתשלומים המשולמים לי "מעבר המגיע לי לפי חוק" (בגמר חשבון שנשלח לי כתוב שלא משולמים לי דמי הודעה מוקדמת). שאלתי - מה המשמעות של חתימה על מסמך הויתור בנסיבות אלה? כיצד המעסיק יכול לרשום שלא משולמים לי דמי הודעה מוקדמת? (הוא לא ביקש ממני לחזור לעבוד ב- 30 ימי ההודעה).

עו"ד אריק שלו

קשה מאוד לתת חוו"ד בעניין מבלי להתרשם מהמסמך המקורי של המעסיק ולשון אותו מסמך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה