לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חגית

פיטורין

בעלי עובד תחת בוס עם עסק עצמאי האם אני אשתו שבהריון ויש לי תור לרופא נשים ומעונינת שבעלי יבוא איתי בבוקר לשם תמיכה האם יש לבעלי זכות לקחת את הזמן הזה בשבילי למרות שהמעסיק לא מסכים כי אני יודעת שלפי החוק מותר לו לצאת בשביל דבר כזה השאלה היא האם מותר לו למרות התנגדותו של המעסיק והאם המעסיק יכול לפטר אותו בגין זה(כמובן שבעלי מודיע לו ע"כ מראש כמה ימים לפני כן) אשמח לתשובה מהירה

עו"ד אריק שלו

החוק והתקנות קובעים מקרים בהם בעל של עובדת זכאי להצטרף אליה על חשבון עד שבעה ימי מחלה צבורים לצורך מתן עזרה לעובדת ובתקופת הלידה. הסעה של העובדת לטיפול או לבדיקות מהותיות כגון בדיקת מי שפיר מהווה אחת מהעילות המפורטות.

עו"ד אריק שלו

חוק דמי מחלה מאפשר לבעלך לזקוף עד 7 ימי מחלה מתוך ימי המחלה הצבורים העומדים לזכותו לצורך טיפולים ובדיקות הקשורות להיריון בת הזוג. סעיף 4 לתקנות חוק דמי מחלה עוסק בנחיצות ההיעדרות ומציין כי נחיצות תתקיים במקרים הבאים: כאשר מדובר בבדיקות שכרוך בהם סיכון לחיי האישה או העובר, ובמקרה של הפלה - גם במשך לא יותר מ24- שעות מתום ביצועה; או כאשר בנסיבות שבהן תלויה בת הזוג בעזרת הזולת בביצוע הבדיקות או הטיפולים כאמור. ולשם נוכחות בלידה, כלומר מהופעתם של צירי הלידה ועד 24 שעות מתום הלידה. אם הבדיקה שאת מתארת נופלת תחת הנסיבות המתוארות לעיל, מעסיקו של בעלך לא יוכל לפטרו בגין ההיעדרות. עם זאת, אם מדובר בבדיקה שגרתית שאינה נופלת תחת אחת ההגדרות, מעסיקו לא יהיה חייב לשחררו לשם כך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה