לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

לאן פונים לבירורים בנוגע למבצע "עמוד ענן"

אני עובדת במקום עבודה של עד- 40 ק"מ מהגבול . הבוסית שלי לא מוכנה לשלם - טוענת שבמבצע הקודם בעזה הגישה את כל הטפסים ולא קיבלה תשלום על שכר העובדים. היא שלחה אותי לברר אם מגיע או לא ואיך עושים את זה 1. איפה מבררים ? 2. אם היא לא תירצה לשלם מה עלי לעשות ? מדובר בעוד עובדים רבים תודה

ארז גריל רואה חשבון

שלום רב אני מתמחה בתחום את מוזמנת ליצור איתי קשר 054-6617580

עו"ד אריק שלו

ההסתדרות הגיעה להבנות בעניין פיצוי עובדים ולפני שלושה ימים התקיים דיון בישיבת ועדת הכספים בעניין תקנות מס רכוש וקרן הפיצויים ובו נקבע מסלול לפיצוי מעסיק בגין שכר ששולם לעובדים שלא הגיעו לעבודתם בתוספת של 32.5% פיצוי בגין אובדן רווח. הפיצוי שינתן הוא עבור עובד שנעדר מעבודתו שבטווח 0-7 ק"מ מעזה ועובד שנעדר מעבודתו מפני שהשגיח על ילדיו קטנים, מתחת לגיל 14 שמוסדות החינוך היו סגורים עקב היותם בטווח של בין 7-40 ק"מ מעזה. במקרה זה הפיצויטי ינתן להורה אחד בלבד. מדובר בתשלום שכר רגיל לרבות תנאים סוציאלים בגין תקופה זו. התקנות טרם אושרו סופית על ידי ועדת הכספים של הכנסת ולכן טרם ניתן צו המורה למעסיקים לשלם לעובדיהם בגין תקופה זו בו נבצר מהם לעבוד. כאשר יינתן צו זה יהיה על המעסיקים לשלם את השכר האמור.

מעיין

המעסיק נתן הוראה לחשבת השכר לפדות לעובדות ימי חופשה בתשלום, גם אם אנחנו במינוס של ימי חופשה, מבלי לפגוע בשכרנו, לכאורה, וכאשר יקבל הוא פיצוי מהמדינה, ישיב לנו את ימי החופשה שקוזזו לנו. האם מותר לו לפעול כך, או שהוא מחויב להתייחס לימים הללו כבר כעת כימי עבודה ולא כימי חופשה? אודה לתשובה ולהפניה לצו הרלוונטי.

ארז גריל רואה חשבון

שלום רב אסור למעביד לפעול כך, הוא מחויב לשלם לך את השכר המלא ובהמשך הוא יקבל פיצוי מהמדינה, לייעוץ נוסף את מוזמנת להתקשר 054-6617580 ארז גריל רואה חשבון

שרון

ביררתי נתנו לי מס' שכממובן תפוס כל הזמן- 1800-800-390 בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה