לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיון

שינויים בתנאי עבודה

שלום שמי סיון אני עובדת בחברה שמקימה מוקדים שונים לחברות חוץ בעיקר מוקדי טלפונים. אני עובדת בחברה במוקד של בדיקת איכות של אפליקציה. בתחילת העבודה אמרו לנו שאנחנ נעבוד בזוגות ושה יתפרש על שלוש משמרות ביום כאשר כל אחת היר שבע שעות והמשמרת לילה היא שמונה. מכיוון שלא הייתה מספיק עבודה צימצמו אותנו לארבע משמרות ביום כאשר כל משמרת היא שש שעות ואחת היא חמש שעות. בחוזה שלי רשום ששעותת העבודה הם - 17:00-00:00 ו- 00:00-7:00 אך רשום גם סעיף שבו רשום שהם יכולים לשנות את שעות העבודה . מכיוון שצומצמה העבודה אמרו לנו שהולך להיפתח עוד מוקד שול בדיקת תקלות בלילה שנאכל לעבוד גם בו ואז נעבוד שניים בלילה ויהיו יותר משמרות. מה שקורה כרגע זה שהם ראו שלא משתלם להם להחזיק שני אנשים בלילה מכיוון שבמוקד השני ובמוקד שלנו אין כמעט עבודה אז הם החליטו שהם רוצים שאנחנו נעבוד על שני הדברים בלילה מכיוון שאין כמעט עבודה. רציתי לשאול אם כל העניין של השעות הוא קודם כל חוקי ואם מותר להם להוסיף לנו עבודה שבכלל לא קשורה לעבודה שלנו זה מוקד שונה עבודה שונה ...בלי להוסיף לנו שכר ? אשמח לתשובה תודה רבה סיון

עו"ד אריק שלו

המעסיק אינו חייב להוסיף שכר בעבור משימות נוספות, אולם אם המשימות משנות באופן משמעותי את תנאי העבודה יכול להיות שמדובר בהרעה בתנאים. כמו כן, שינוי בשעות העבודה עשוי להוות הרעה בתנאי ההעסקה אשר בגינו ניתן להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורים באם הינך זכאית להם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה