זכויות עובד בסיום עבודה
אני גרה באשדוד. עבדתי בחברת נקיון במשך 3 שנים ו-11 חודשים במפעל באזור גדרה ושם היתה לי הסעה מאורגנתלעבודה וחזרה. קיבלתי מכתב מהחברה שהחוזה שלהם עם התעל הסתיים ובגלל שהם מעריכים את עבודתי הם מציעים לי עבודה במפעלים אחרים באזה"ת ראשל"צ, אולם ללא הסעה מאורגנת, וכי עלי להגיע לעבודה בכוחות עצמי, דבר שכרוך לפחות ב- 2 אוטובוסים. אמרתי למעסיק שזה קשה בשבילי ומהווה הרעה בתנאי עבודתי. הוא ענה לי שמבחינתו הוא לא מפטר אותי ושאני אתן לו מכתב התפטרות והוא "לפנים משורת הדין" יתן לי 2/3 מהפיצויים המגיעים לי אבל כדי שלא יתבעו אותו, הוא רוצה לשלם לי את כל הפיצויים ושיהיה רשום כך ושאני אביא לו במזומן סכום השווה ל- 1/3 מהפיצויים. הוא אמר שהוא יכול לא לשלם לי פיצויים בכלל ושגם אם אפנה לבית דין לעבודה, במקרה הטוב אקבל רק חצי מהפיצויים כך שכדאי לי להסכים להצעתו. בלית ברירה עניתי לו בחיוב והוא אמר שאבוא למשרדו בשבוע הבא כדי להסדיר את גמר החשבון והזכיר לי שוב להביא לו במזומן סכום השווה ל- 1/3 מהפיצויים. מה דעתך בנושא ?
על פניו ניכר כי התנהלותו של מעסיקך אינה תקינה. אני ממליץ לך לקבל ייעוץ משפטי פרטני לפני שתסגרי חשבון עם מעסיקך.